JADŁOSPIS 25.03.- 29.03.2024
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | DRUGIE ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Kółeczka miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, polędwica sopocka, rzodkiewka, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce, naleśniki z serem białym, mus truskawkowy, kompot 1,3,6,7,9 | Tosty z szynką konserwową i serem żółtym, keczup,mleko, herbatka owocowa 1,6,7,9 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie, ziemniaki,wątróbka drobiowa, marchewka z chrzanem, kompot 1,3,6,7,9,4 | Budyń śmietankowy, ciasteczka, herbata 1,6,7 |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, pomidor, parówka na gorąco, kakao, herbata 1,3,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa fasolowa z ziemniakami na mięsie, placuszki drożdżowe z sosem owocowo-jogurtowym, kompot 1,3,6,7,9,4 | Bułka angielka z masłem, tuńczyk w pomidorach mleko,, herbatka owocowa 1,6,7,4 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy, | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot 1,3,6,7,9,4 | Ciasto marchewkowe, mleko, sok jabłkowy naturalny 1,3,6,7,9 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, papryka czerwona, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Krupnik na mięsie, ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot 1,6,7,9, | Chałka z masłem, konfitura owocowa, mleko, herbata 1,6,7 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE