Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 2 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
8 + 2 =

JADŁOSPIS 29.06.—03.07.2020r.

 
DZIEŃ
ŚNIADANIE

O B I A D

PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K

Kółeczka miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, pomidor,
szczypiorek, herbata,
owoce 1,6,7

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na mięsie, placuszki drożdżowe z serem białym
i musem truskawkowym,
kompot 1,3,6,7,9

Bułka z masłem, jako gotowane, szczypiorek, mleko,
Herbata 1,3,6,7

W
T
O
R
E
K


Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek świeży, kawa mleczna, herbata,
Owoce 1,6,7

Zupa fasolowa z ziemniakami, szyszka z kiełbaski, kasza pęczak, mizeria,
Kompot 1,6,9

Jogurt naturalny z owocami,
ciastka maślane,
herbata 1,6,7

Ś
R
O
D
A

Pieczywo mieszane z masłem,
Szynka wiejska, sałata, rzodkiewka, kawa mleczna,
Herbata, owoce 1,6,7

Zupa szczawiowa z jajkiem i grzankami na mięsie, ziemniaki, gulasz z indyka w sosie własnym, ogórek małosolny,
Kompot 1,3,6,7,9


Kisiel owocowy, chrupki kukurydziane,
Herbata 1,6


 

C
Z
W
A
R
T
E
K


Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek, kawa mleczna,
herbata,
owoce 1,3,6,7

 

Zupa barszcz czerwony na mięsie z ziemniakami, naleśniki z serem i musem truskawkowym,
Kompot 1,3,6,7,9

 

Tost z szynką i serem żółtym, keczupem, mleko, herbata 1,6,7
 

P
I
Ą
T
E
K


Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kakao, herbata,
Owoce 1,6,7

 

Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, paluszki rybne panierowane, surówka z trzech ogórków,
Kompot 1,6,7,9

 

Kasza manna z musem truskawkowym,
herbata,
ciastka maślane 1,6,7
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.



JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE