Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 5 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 5 =
JADŁOSPIS 25.03.- 29.03.2024

 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
Kółeczka miodowe
z mlekiem, pieczywo
mieszane z masłem, sałata,
polędwica sopocka,
rzodkiewka,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zalewajka z ziemniakami na kiełbasce,
naleśniki z serem białym,
mus truskawkowy,
kompot 1,3,6,7,9
Tosty z szynką konserwową
i serem żółtym,
keczup,mleko,
herbatka owocowa 1,6,7,9
 
W
T
O
R
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
pasta z jajek,
kawa mleczna,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa pomidorowa z ryżem na mięsie,
ziemniaki,wątróbka drobiowa,
marchewka z chrzanem,
kompot 1,3,6,7,9,4
Budyń śmietankowy,
ciasteczka,
herbata 1,6,7
Ś
R
O
D
A
Pieczywo mieszane
z masłem, pomidor,
parówka na gorąco,
kakao,
herbata 1,3,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa fasolowa z ziemniakami
na mięsie,
placuszki drożdżowe z sosem
owocowo-jogurtowym,
kompot 1,3,6,7,9,4
Bułka angielka z masłem,
tuńczyk w pomidorach
mleko,,
herbatka owocowa 1,6,7,4
 
C
Z
W
A
R
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem,
serek waniliowy,
 
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Zupa ogórkowa z ryżem,
ziemniaki, kotlet mielony,
mizeria,
kompot 1,3,6,7,9,4
Ciasto marchewkowe,
mleko,
sok jabłkowy
naturalny 1,3,6,7,9
P
I
Ą
T
E
K
Pieczywo mieszane
z masłem, kiełbasa
szynkowa, ogórek zielony,
papryka czerwona,
kawa mleczna,
herbata 1,6,7
Owoce
całodzienne,
woda mineralna,
herbatka
owocowa
Krupnik na mięsie,
ziemniaki,
filet z miruny panierowany,
surówka z kiszonej kapusty,
kompot 1,6,7,9,
Chałka z masłem,
konfitura owocowa,
mleko,
herbata 1,6,7
    1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
   Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE