JADŁOSPIS 18.03.- 22.03.2024
1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
DZIEŃ | ŚNIADANIE | DRUGIE ŚNIADANIE | O B I A D | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|---|
P O N I E D Z I A Ł E K | Kulki czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, sałata, szynka wiejska, rzodkiewka, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Rosół z makaronem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, marchewka z jabłkiem, kompot 1,3,6,7,9 | Pączki z marmoladą wieloowocową, mleko, sok jabłkowy naturalny 1,6,7,9 |
W T O R E K | Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa buraczana z ziemniakami na mięsie, ołatki z jabłkami, kompot 1,3,6,7,9,4 | Bułka angielka z masłem, pasztet z indyka, ogórek zielony, mleko, herbata 1,6,7 |
Ś R O D A | Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, kawa mleczna, herbata 1,3,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa grochowa z ziemniakami na mięsie, makaron spaghetti, sos napoli z tuńczykiem, kompot 1,3,6,7,9,4 | Rogal maślany z masłem, konfitura truskawkowa, mleko,, herbatka owocowa 1,6,7 |
C Z W A R T E K | Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z duszoną cebulką, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Krupnik z ryżu, pyzy ziemniaczane z mięsem, surówka z trzech ogórków, kompot 1,3,6,7,9,4 | Kanapki z serkiem waniliowym i owocami, mleko, herbata 1,3,6,7,9 |
P I Ą T E K | Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska krakowska sucha, papryka czerwona, kawa mleczna, herbata 1,6,7 | Owoce całodzienne, woda mineralna, herbatka owocowa | Zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z czerwonej kapusty, kompot 1,6,7,9, | Kisiel, ciasteczka pingwinki, mleko, herbata 1,6,7,4 |
Składniki poszczególnych potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE