Przedszkole Samorządowe nr 1
im. Jana Brzechwy w Piotrkowie Trybunalskim

Jadłospis

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 6 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
9 + 6 =
JADŁOSPIS  13.07.—17.07.2020r.
 

DZIEŃ

ŚNIADANIE

O B I A D
 
PODWIECZOREK
P
O
N
I
E
D
Z
I
A
Ł
E
K
 
 
Płatki śniadaniowe z mlekiem, pieczywo mieszane
z masłem, serem żółtym,
keczupem, herbata,
owoce 1,6,7
 
 
Rosół z makaronem, kurczak w potrawce,
 kopytka, surówka
z trzech ogórków,
 kompot 1,6,7,9
 
 
Budyń śmietankowy, ciastka zbożowe,
Herbatka 1,6,7
 
W
T
O
R
E
K
 
Pieczywo mieszane z masłem, sałata, wędlina, pomidor, szczypiorek, kawa mleczna,
herbata, owoce 1,6,7
 
Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską, makaron z serem białym, polewą owocową,
 Kompot 1,3,6,7
 
 
Bułka z masłem, tuńczyk w pomidorach,
Herbata 1,3,6,4
 
Ś
R
O
D
A
 
Rogal z masłem i miodem,
 kakao, herbata,
owoce 1,6,7
 
 
Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie, ziemniaki, gulasz z indyka, surówka ze świeżych warzyw, kompot 1,6,7,9
 
Ciasto drożdżowe z wiśniami i kruszonką,
 mleko 1,3,6,7
 
C
Z
W
A
R
T
E
K

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata,
 Owoce 1,6,7,9
 

Zupa fasolowa na mięsie, pampuchy ze śmietaną i cukrem,
 Kompot 1,3,6,7,9
 
 

Bułka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, mleko, herbata 1,6,7

P
I
Ą
T
E
K

Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane na twardo, szczypiorek, kawa mleczna, herbata,
 Owoce 1,3,6,7

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, kluski kładzione z okrasą z kiełbaski,
Kompot 1,3,6,7,9

Jogurt naturalny z musli owocowym, chrupki kukurydziane,
Herbata 1,6,7
     1.gluten,2. Skorupiaki i pochodne, 3. Jaja i pochodne, 4. Ryby i pochodne, 5. Orzeszki ziemne i arachidowe, pr. pochodne, 6. Soja i pr. pochodne, 7. Mleko i pr. pochodne, 8. Orzechy/ migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacjowe,/ 9. Seler i pr. pochodne, 10. Nasiona sezamu i pochodne, 11. Łubin i pr. pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany.
      Składniki  poszczególnych  potraw dostępne są w dokumentacji Systemu HACCP w dziale Receptury dostępnym u p. Intendent.
 
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE